ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΝΕΛ

Το καλοκαίρι δεν έφτασε ακόμα αλλά καλά θα κάνουμε να αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για τις σωστές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις στις βάρκες μας.

Μια απο αυτές είναι και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Αυτά θα τα βρούμε στο εμπόριο σε δυό μεγάλες κατηγορίες. Τα μονοκρυσταλλικά και τα πολυκρυσταλλικά.
Τα μονοκρυσταλλικά ηλιακά κύτταρα αναπτύχθηκαν αρχικά για την αεροδιαστημική και δορυφορική τηλεόραση, αργότερα χρησιμοποιήθηκαν σε φωτοβολταϊκά πλαίσια για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας και σήμερα διακρίνονται για την υψηλή απόδοση τους. Τα μονοκρυσταλλικά ηλιακά κύτταρα, τα οποία είναι τετράγωνα κομμάτια με στρογγυλεμένες γωνίες, διασυνδέονται μεταξύ τους, για να σχηματίσουν τους ηλιακούς συλλέκτες. Φωτοβολταϊκά από μονοκρυσταλλικά ηλιακά κύτταρα έχουν ένα σκούρο μπλε χρώμα και διάρκεια ζωής περίπου 30 χρόνια.

Τα πολυκρυσταλλικά ηλιακά κύτταρα, καθώς και τα μονοκρυσταλλικά είναι κατασκευασμένα από πυρίτιο. Ωστόσο, το πυρίτιο δεν είναι τόσο καθαρό όπως στην παραγωγή των μονοκρυσταλλικών κυττάρων. Κατά την διαδικασία παρασκευής, ένα μπλοκ πυριτίου χυτεύεται και στη συνέχεια ψύχεται βραδέως. Οταν το τετηγμένο πυρίτιο ψύχεται και γίνεται στερεό, οι κρυσταλλικές δομές του εμφανίζονται σε διάφορα μεγέθη. Από αυτό το μπλοκ τότε μπορούν να διαχωριστούν φέτες, και κάθε φέτα αποτελεί ένα πολυκρυσταλλικό ηλιακό κύτταρο.Τα πολυκρυσταλλικά ηλιακά κύτταρα είναι τετράγωνα, αλλά δεν έχουν στρογγυλεμένες γωνίες, όπως τα μονοκρυσταλλικά και έτσι η παρασκευή των ενοτήτων είναι λιγότερο δαπανηρή. Οι ενότητες είναι μπλέ και δεν είναι τόσο σκούρες όσο τα μονοκρυσταλλικά ηλιακά κύτταρα και η απόδοσή τους βρίσκεται περίπου στο 15%.

ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑΣ
Τα 12V φωτοβολταϊκά πάνελ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μεγαλύτερα συστήματα. Συνδέοντας τα πάνελ σε σειρά, παράλληλα ή σε συνδυασμό των δύο, επιτυγχάνουμε την επιθυμητή τάση του συστήματος και την απαιτούμενη ισχύ. Έτσι μπορούμε να φορτίζουμε μπαταρίες μεγαλύτερης τάσης, όπως είναι 24V, 36V, 48V. Οι διαφορετικοί τρόποι σύνδεσης των πάνελ φαίνονται στα παρακάτω σχήματα :
Εν σειρά σύνδεση
Παράλληλη σύνδεση
Παράλληλη & εν σειρά σύνδεση

Σε Ενδιαφέρουν οι Υπηρεσίες Μας;

ΟΝΟΜΑ:
E-MAIL:

MHNYMA:

Τηλέφωνo: 
+306946777111

Έδρα: Λ. Καλυβίων 169, Λαγονήσι